Award Winning The University of Arizona Poetry Center Poetry Center/Non-circulating Library

Acclaimed Designer Demonstrates The The University of Arizona Poetry Center Poetry Center/Non-circulating Library

The creative mind behind the awarded project Award Winning The University of Arizona Poetry Center Poetry Center / Non-Circulating Library says, Southern windows are protected by overhangs which allow daylight into the spaces. The west elevation has minimal fenestrations, providing a barrier from traffic noise, and mitigating direct solar heat gain, reducing demand on the mechanical system. On the east, a “binary wall” shades the bamboo garden, celebrating a line from a Richard Shelton poem (“you shall learn the art of silence”) with holes punched out in binary code..

Award Winning The University of Arizona Poetry Center Poetry Center/Non-circulating Library Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=56375

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Homeware Design homepage.

Press Kits for Design
Copyright © 2010 - 2019 Homeware Design - homewaredesign.com - All Articles